Mordhau
 Sumner
  • Likes received 1
  • Date joined 16 May '19
  • Last seen 10 Dec '19

Private Message

8 1
  • 4 Oct '19
 Sumner

@Giggelgorva said:
Can't seem to get it to work. Followed instructions carefully (sound effects off and all). When I start the bot and fiddle with it everything seems to work nicely, but as I start Mordhau and join a server nothing happens from the default keybindings. I tried the "Quick Setup" process and also the more complex one where I created my own playlist and a soundboard, no luck either time.

Seems to be the same problem many other face here as well, so any help? For the record it seems like a grand bit of fun, and I'd love to get to play some notes for my fellows.

My hotkeys never work unless I run lutebot as admin

8 1
  • 4 Oct '19
 Sumner

@BucklePants said:
So, im following the config steps, but once I get to steamapps, my mordhau folder just doesnt show up. Can anyone help? adsadsd.PNG

Right click mordhau in your steam library > properties > local files > browse local files
That will give you the location

8 1
  • 4 Oct '19
 Sumner

@SaturnSix said:
Ok so my issue is that when I play something, it sounds like gibberish. Everything's working fine with the console, loading a song, etc., but for some reason whenever the song starts playing it just sounds nothing like the actual song. I listen to the midi file by itself and it sounds fine, but loaded into lutebot and then in mordhau it doesn't sound like anything.

Mordhau lute is limited to 2 octaves in game. Having a midi with a lot of notes that span more than 2 octaves will be hard to recognize. Also, certain midis come with tracks for drums or other effects, which will always be something you want to either disable or delete with a midi editor

8 1
  • 4 Oct '19
 Sumner

Not sure if it's a bug or unintended effect, but sometimes a bunch of notes played at the same time, if in the same track in the midi, will not get played by lutebot in game. The exact same notes on separate tracks do get played. Not sure why it happens but I have examples

Spent a ton of time editing a bunch of midis to work well with lutebot:
https://drive.google.com/drive/folders/1OA0YJ6nmgsTB32QGCJ3Kbcn7Q5W4AcKU?usp=sharing
Works best with high framerate in-game and a note cool down between 22-30.