Mordhau

Bug Reporting Thread

Duchess 806 3550
  • 28 Aug '18
 Stouty

-When shadows are turned off sometimes they will turn themselves on but they look incredibly pixellated
-Menu's are requiring two presses to work, e.g. you enter a password for a server and click ok then nothing happens but on the 2nd time it works (same with choosing a loadout)

Knight 247 1086
  • 1
  • 30 Aug '18
 Corsario

Video settings overall "High", but texture resolutions seem to be potato "Low":
20180830130649_1.jpg20180830130701_1.jpg20180830130730_1.jpg

Edit: same thing happens with "Ultra":

20180830132656_1.jpg20180830132720_1.jpg20180830133116_1.jpg

Mercenary 1263 2303
  • 30 Aug '18
 TheKingInTheNorth

Did you click apply? I see it's still green.

Knight 247 1086
  • 30 Aug '18
 Corsario

Yes. I also tried changing settings from menu and joining a server afterwards.

Knight 247 1086
  • 30 Aug '18
 Corsario

@TheKingInTheNorth said:
Did you click apply? I see it's still green.

My Apply box will stay green after I press it and only an "Applied" message will pop up, if that is the issue...

Mercenary 1263 2303
  • 30 Aug '18
 TheKingInTheNorth

@Corsario said:

@TheKingInTheNorth said:
Did you click apply? I see it's still green.

My Apply box will stay green after I press it and only an "Applied" message will pop up, if that is the issue...

I'm not sure if it's this way for the graphics settings, but I think in the other options menus it gets greyed out after you press it.

105 685
  • 30 Aug '18
 Spook — UI

Only the armory SAVE button greys out when clicked, would like to apply this functionality to the settings APPLY buttons as well in the future. As for the video options not applying, I'm not sure what the issue is there.

3 14
  • 1
  • 31 Aug '18
 Oddball

@Black Platypus said:
Server Connection

I am genuinely not sure whether this is a bug or some weird thing with my ethernet but I figured I would list it just in case. Randomly during a match I will get disconnected from the server and sent back to the main menu with an error message that says "connection has timed out". My internet is perfectly stable so it isn't just cutting out momentarily. This may have to do with alt tabbing but I have not noticed any direct correlation.

I have also been having this same issue within the last week, random disconnects every few minutes with the same message. Other games I play online seem stable, I have fought a friend in Dragonball FIghterZ for a half an hour at a time with no noticeable hiccups . Another odd thing is some (but not all) of the servers disappear when I refresh the server browser right after this happens, but Junes LA server and several European ones always show up. I have no idea if this is a problem with specific servers, or the netcode, or something with my setup, but it's been doing it consistently for the past several days.

Just to note, I am from the Midwestern US and play mostly on North American servers.

Update: after some experimentation I've found that switching from fullscreen to borderless window gets rid of the random disconnection problem. When I switched back to fullscreen, I was disconnected again within minutes, and when I tried borderless for a long stretch of time again, I was not randomly disconnected even once. It seems the issue is tied to fullscreen. I'm not sure why this is the case, but switching to borderless window seems to be the solution.

Knight 247 1086
  • 31 Aug '18
 Corsario

@Corsario said:
Video settings overall "High", but texture resolutions seem to be potato "Low":
20180830130649_1.jpg20180830130701_1.jpg20180830130730_1.jpg

Edit: same thing happens with "Ultra":

20180830132656_1.jpg20180830132720_1.jpg20180830133116_1.jpg

A fresh uninstall / install won't solve the problem either. I can notice slight improvements from a extremely low resolution on "Low Texture Quality" to a very low resolution on "Ultra", but graphics are still potato no matter what.

252 866
  • 2 Sep '18
 Cswic

Didn't realize there was a bug thread until now, whoops.

One handed bastard sword stab release is 300ms.

I know that the patch notes mentioned 1/2 handed mode having different releases but the 300 ms stab release seems wrong. Even carving knife has the standardized 350ms stab release.

Knight 5410 7408
  • 1
  • 2 Sep '18
 Humble Staff

@Cswic said:
Didn't realize there was a bug thread until now, whoops.

Banned

Knight 247 1086
  • 2 Sep '18
 Corsario

@Corsario said:

@Corsario said:
Video settings overall "High", but texture resolutions seem to be potato "Low":
20180830130649_1.jpg20180830130701_1.jpg20180830130730_1.jpg

Edit: same thing happens with "Ultra":

20180830132656_1.jpg20180830132720_1.jpg20180830133116_1.jpg

A fresh uninstall / install won't solve the problem either. I can notice slight improvements from a extremely low resolution on "Low Texture Quality" to a very low resolution on "Ultra", but graphics are still potato no matter what.

Only to let you know: I recently received a new GPU (NVIDIA GTX 1060 6Gb) and the bug has vanished completely. Maybe the issue had to do with the old GPU not picking the settings correctly (AMD Radeon 7700).

Knight 162 231
  • 3 Sep '18
 Q

Two points in the map that can get stuck on.

Stuck 1.jpg

Stuck 2.jpg

Knight 162 231
  • 3 Sep '18
 Q

Character customisation cloth clipping.

Customisation Front.jpg

Customisation Back.jpg

Knight 25 36
  • 9 Sep '18
 Corpsehammer

20180909024913_1.jpg

Make the white strip on the segmented gauntlets customizable please

5 1
  • 13 Sep '18
 Julma

Hey i have a question. How can i add my mordhau key to steam? I bought the key today from a friend. pls help!

Mercenary 1263 2303
  • 13 Sep '18
 TheKingInTheNorth

@Julma said:
Hey i have a question. How can i add my mordhau key to steam? I bought the key today from a friend. pls help!

  1. open steam
  2. add me as friend
  3. paste key in chat
  4. ?????
  5. Profit

no but really you need to go to 'games' on the top menu thing and choose 'activate a product on steam'.

5 1
  • 13 Sep '18
 Julma

Okay thanks m8, thou this key was fake, and i got scammed #lifeis